Beschreibung

vor 3 Monaten

Heute geht es um den Einfluss von Schlaf auf unsere Ernährung,
genauer gesagt von Schlafmangel auf unsere Geschmackspräferenzen,
aber auch auf unser gesamtes Essverhalten.


Die in dieser Folge erwähnten Studien:


Tucker, R. M., Tjahjono, I. E., Atta, G., Roberts, J., Vickers,
K. E., Tran, L., ... & Tan, S. Y. (2024). The influence of
sleep on human taste function and perception: A systematic
review. Journal of Sleep Research, e14257.


Soltanieh, S., Solgi, S., Ansari, M., Santos, H. O., &
Abbasi, B. (2021). Effect of sleep duration on dietary intake,
desire to eat, measures of food intake and metabolic hormones: a
systematic review of clinical trials. Clinical Nutrition ESPEN,
45, 55-65.


Tasali, E., Wroblewski, K., Kahn, E., Kilkus, J., &
Schoeller, D. A. (2022). Effect of sleep extension on objectively
assessed energy intake among adults with overweight in real-life
settings: a randomized clinical trial. JAMA internal medicine,
182(4), 365-374.


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